Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blogrent/domains/blog.rentsure.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
שוכר או משכיר דירה? חשוב כי תדע מהו חוזה שכירות בלתי מוגנת | Rentsure
שוכר או משכיר דירה? חשוב כי תדע מהו חוזה שכירות בלתי מוגנת

רבים מאיתנו שוכרים או משכירים דירה או יחידת דיור. למרות שמדובר בתהליך שגרתי ,אנו לא עוצרים ובודקים על מה בדיוק חתמנו, והאם גם הזכויות שלנו נלקחות בחשבון בחוזה. אם זה לא נשמע לכם מוכר כדאי שתעצרו ותקראו את המידע הנ"ל אודות סוגי חוזה שכירות (בלתי מוגנת ומוגנת). מידע זה חשוב מאוד מכיוון שאם תרכשו יותר ידע בנושא, תוכלו להתמודד יותר טוב עם תהליך השכירות.

חוזה שכירות דירה: מה חשוב לדעת?

ראשית כל, על כולנו לדעת שכאשר אנו מדברים על חוזה שכירות יכולים להיות שני סוגים של שכירות: שכירות מוגנת ושכירות בלתי מוגנת. שנית, חשוב להבין כי כל אדם המחזיק בנכס שרשום על שמו בטאבו, רשאי להחליט כי הוא משכיר אותו לאחרים ועל מנת לעשות זאת הוא יצטרך להכין חוזה מסודר שיהיה תקף בבית המשפט.

למעשה, שכירות הינה זכות שהוקנתה לשוכר להשתמש בנכס ולהחזיק בו שלא לצמיתות. בפועל, מדובר במסמך שמסדיר את הזכויות ואת החובות של שני הצדדים המעורבים, ובדרך כלל הוא גם יפרט נתונים חשובים כמו תקופת השכירות, מיהם הצדדים, מהן ההתחייבויות של כל צד ועוד שורה ארוכה של היבטים.


    רוצה להתייעץ עמנו בנוגע לביטוח דירה שכורה, חוזה שכירות ועוד? השאר פרטים ונחזור אליך





    חוזה שכירות בלתי מוגנת וחוזה שכירות מוגנת:

    במדינת ישראל קיימים שלושה סוגים חוזים: חוזה שכירות בלתי מוגנת, חוזה שכירות מוגנת וחוזה שכירות משנה. במאמר זה נפרט רק על שני הראשונים:

    • חוזה שכירות בלתי מוגנת: חוזה שכזה הוא למעשה הסכם שלא חלה עליו הגנת הדייר. חוק הגנת הדייר מקנה לשוכר הנכס זכויות מיוחדות, ולכן חשוב להבין שבחוזה שכירות בלתי מוגנת הזכויות המיוחדות אינן רלוונטיות ולא קיימות. קיים זמן התחלה לחוזים אלו, זמן סיום והתחייבות משני הצדדים לגבי הפרטים השונים המרכיבים את המסמך.
    • חוזה שכירות מוגנת: בניגוד לראשון, כאן מדובר על חוזה שכן מתחייב לכבד ולשמור על החוק להגנת הדייר. בפועל, המשמעות היא כי הדייר ששוכר את הנכס זכאי לזכויות מיוחדות כמו החזקת הנכס בפועל לאורך כל ימי חייו, מבלי שתהייה כל אפשרות לפנות אותו. בפועל, גם אם אחת מעילות הפינוי מתקיימת, לבית המשפט יש את הסמכות להכריע ולהחליט לא לפנות את הדייר.

    חשוב לציין כי רוב הסכמי השכירות המוגנת הקיימים היום בישראל הינם שריד של תקופת העבר. כיום, קשה מאוד למצוא משכירים אשר חותמים על חוזי שכירות מוגנת ולכן רוב החוזים הם במסגרת שכירות דירה בלתי מוגנת.

    יש להוסיף כי במדינת ישראל אין רק את חוק הגנת הדייר הבא להגן על זכויות השוכרים, אלא יש גם את חוק שכירות הוגנת, עליו פירטנו במאמר אחר.

    מה הסעיפים שמומלץ להכניס בתוך חוזה השכירות:

    למרות מה שציינו קודם לכן, אין צורך להסיק כי חוזה שכירות בלתי מוגנת הינו פחות אטרקטיבי עבור אחד מהצדדים (המשכיר והשוכר). לא רק זאת, אלא שבמדינות רבות בעולם נהוג לנהל חוזי שכירות באופן זה. במידה והמשכיר מעוניין לשמור על הנכס שלו ולנהל חוזה הוגן מול השוכר הוא יכול לפנות לעו"ד או לערוך את החוזה בעצמו. במידה והמשכיר בוחר לערוך את החוזה בעצמו, עליו לשים לב לסעיפים חשובים, כגון:

    • תקופת השכירות: בכל חוזה שכירות בלתי מוגנת סטנדרטי, יש לציין את תאריך ההתחלה ותאריך הסיום של תקופת השכירות.
    • דמי שכירות: חוזה שכירות בא להסדיר את עסקת השכירות ואת התנאים עליהם מסכימים השוכר והמשכיר. בחוזה שכירות צריכים להופיע במפורט דמי השכירות, התאריך להעברת התשלום והכפפה לתנאים מסוימים במידה וקיימים.
    • בטחונות: על מנת שהמשכיר יוכל לשמור על הנכס שלו, גם במקרה של חוזה שכירות דירה בלתי מוגנת, עליו לבקש בטחונות: ערבות בנקאית, צ'ק פיקדון, כסף מזומן וכדומה. בטחונות אלה ישמשו אותו ברגע שהשוכר לא יעמוד בתנאי החוזה או יפגר בתשלום החודשי.
    • חשבונות הנכס: בחוזה שכירות של דירה בלתי מוגנת יש לציין את כל החשבונות החלים על השוכר או על המשכיר, כגון חשבון חשמל, מים, גז, ארנונה ועוד. חשוב לציין כי בחלק מההסכמים התשלומים חלים על המשכיר, לעומת הסכמים אחרים בהם אחראי עליהם השוכר.
    • פיצויים: הצד המפר חוזה שכירות בלתי מוגנת צריך לשלם פיצויים לצד הנפגע. גובה הפיצויים צריך להופיע גם הוא בחוזה, עליו חותמים מראש שני הצדדים.

    היכן כדאי לערוך את החוזה מבלי הצורך לשכור שירותי עורך דין?

    במידה והנכם מעוניינים להשכיר דירה או יחידת דיור חשוב שתדעו כי כיום אפשר לערוך את חוזה השכירות מבלי לשכור עו"ד שיעזור לכם לערוך ולשכתב את חוזה השכירות. כיום, ניתן ליצור חוזה שכירות דירה באופן דיגיטלי ובהתאמה אישית לכל נכס.

    אנו בחברת Rentsure השכלנו לזהות את הצורך של בעלי הנכסים ויצרנו יחד עם מיטב המשפטנים ועורכי הדין המומחים בתחום הנדל"ן את חוזה השכירות הדיגיטלי שלנו ובעזרת מספר לחיצות תוכלו ליצור אותו בקלות!

    המומחים שלנו דאגו לכך שחוזה השכירות החדשני שלנו יותאם לחוק שכירות הוגנת ובנוסף לכך, הכניסו אל החוזה את כלל הסעיפים הרלוונטיים שיספקו הגנה אולטימטיבית גם למשכיר הנכס וגם לשוכר וזאת ללא תעדוף של צד אחד בלבד. כל זאת נעשה כמובן בשילוב עם מערכת אוטומציה אינטרנטית דיגיטלית חכמה ומתקדמת אשר יצרה למעשה את חוזה השכירות האופטימלי.

    במידה ותחליטו ליצור אצלנו את החוזה השכירות שלכם, חשוב לדעת כי הנכם יכולים להתאים את הסעיפים בחוזה בהתאם לדירה ובהתאם לפרמטרים נוספים שתרצו להכניס אל החוזה.

    ניתן ליצור את חוזה השכירות הדיגיטלי דרך אתר האינטרנט שלנו – www.rentsure.co.il. חשוב לציין כי המערכת ליצירת החוזה מתחשבת בכם כשהנכם יכולים לערוך תיקונים ולהוסיף סעיפים נוספים שתהיו מעוניינים בהם. בנוסף, תוכלו להוסיף בחוזה הערה בכל סעיף ובכל פרק בחוזה ולציין גם הערות כלליות בסוף החוזה. יתר על כן, החוזה הדיגיטלי כולל אפשרויות מגוונות גם בבחירת הסעיפים הרלוונטים לכל צד על ידי תיבות סימון.

    בואו ליצור חוזה שכירות דירה בהתאמה אישית באתר של חברת Rentsure

    רוצים לדעת עוד בנוגע לחוזה שכירות לדירה מושכרת?

    תוכלו לעשות זאת ע"י לחיצה כאן , או מילוי פרטים בטופס "צור קשר" שבעמוד או התקשרו למספר 053-2733333.

      פוסטים קשורים